JSEM MOC RÁD, ŽE JSTE NAVŠTÍVILI TYTO STRÁNKY, VÍTÁM VÁS.:Osobní stránka na adrese: nohyfuc.eu

JSEM MOC RÁD, ŽE JSTE NAVŠTÍVILI TYTO STRÁNKY, VÍTÁM VÁS.

Ahoj, jmenuji se David Zapletal a je mi 46. let a mám částečně amputované obě nohy a postižení míšních provazců ( Morbus Friedreich ), někdy mám díky títo nemoci neskutečné bolesti míchy, které musím tlumit opiáty
. Dole jsou dvě fotky na jedné jsem s protézami a na druhé, když už mám protéz dost a musím si trochu oddechnout.
I bez nohou se dá dobře chodit i žít.
Když doktoři pacientovi řeknou, musíme vám amputovat nohu, tak je to neskutečný šok, ale většinou čas všechno zahojí. Určitě si řeknete, no jó čas, tomu se to kecá, už to má za sebou. Je fakt že se protézy stali mou součástí a abych řekl pravdu, vůbec mi to nevadí. V loňském roce jsem ujel na horském kole bezmála dva a půl tisíce kilometrů.
Ale stále mne docela štve a říkám si, měl bych dnes ještě nohy, kdybych se nesvěřil ortopedickému pracovišti v Ostrově nad Ohří???!!
Dělali mi třináct velkých a malých operací a nakonec mi jeden z doktorů řekl po dvou letech strávených na ortopedickém oddělení "Najděte si jiné pracoviště mi na to nestačíme". TO VÁS DOCELA NAŠTVE, KDYŽ TAM STRÁVÍTE DVA ROKY ! Nohy byly na ploskách samý smradlavý dekubit! Nové pracoviště mi měli najít oni jejich povinnost, ale asi se styděli za velmi špatně odvedenou práci. Osobně si myslím, že mne do této nemocnice vůbec neměli hospitalizovat, protože byli bez zkušeností s touto diagnózou a tímto typem operací. O tom světčí už to, že na operovanou nohu dali sádru. Takto se to neprovádí. noha se musí dát do zevního fixátoru, už to si myslím, že bylo velké pochybení!! Po třech dnech krutých bolestí v sádře a notně spotřebovaného Morfia mi v oblasti kotníku udělali okénko a vytekla mi černá nekrotická hmota s čtvrtiny kotníku (pak to stejné bylo i s druhou nohou). Pak jsem byl na oddělení jako inventář, každý den mi lžičkou vybírali nekrózu z kotníku. Bylo to zdlouhavé a bolestivé. Moc rád vzpomínám na sestřičky, které by člověka udělali první, poslední. Bohužel na doktory ne, nejsem zlý člověk, ale aspoň hodinu těch nesnesitelných bolestí bych jim přál!!!!
Pak jsem si našel nemocnici na Bulovce a ti jen potvrdili moje slova, že jsem v nemocnici v Ostrově neměl vůbec být, protože to nebylo specializované pracoviště. A tak si dnes myslím, že kdybych se nechal operovat hned na Bulovce, tak dnes mám nohy!!!! Když jsem byl hospitalizován na Bulovce, tak jsem mnohokrát nechtě zaslechl: Další člověk, kterého nám posílají s Ostrova, ty by si tam měli raději uříznout ruce!

Protézy se dnes dělají s velmi kvalitních materiálů a dokonale nahradí končetinu a když máte Fantomův syndrom jako já, tak je vaše končetina stále s vámi (minulý týden mne trápil zarostlý nehet na palci, prostě nervová zakončení si s námi stále hrají podivnou hru a pokud se nejedná o nepříjemné bolesti, tak v podstatě vůbec o nic nejde). Já jsem si později začal dělal legraci a říkám, aspoň si můžu trhnout protézou a nebo, že v zimě mi na nohy není zima, snažím si to tak nebrat a docela to i vychází .Když budete mít, jakékoli dotazy k problému s amputací nebo protézami, tak se nebojte a napište my na email : davlatelpaz@seznam.cz a ptejte se mne na cokoliv rád vám odpovím. Vím moc dobře jaké to je, vím jak to bolí, vím jak se člověk cítí. Byly doby, kdy jsem se také necítil dobře a za skoro patnáct let po nemocnicích, jsem prožil mnohé.
KLIDNĚ NAPIŠTE CO VÁS TRÁPÍ, RÁD SI S VÁMI BUDU PSÁT A NEBO SKYPE, POKECÁME O TOM CO NÁS TRÁPÍ A BOLÍ!
Za posledních patnáctáct let, jsem prodělal zhruba třicet SEDM operací, zakončené, amputací levého chodidla a pravé nohy pod kolenem. Život pro mne neskončil, naopak, začal jsem chodit i do práce pracuji na záskoky na dvanáctihodinové noční směny u ochranky. Také se snažím lépe žít, dokonce přestávám po dvaceti šesti letech kouřit, moc se to nedaří.. Před tím to nešlo, hlavně kvůli velkým bolestem, chodil jsem s ohnutýma chodidlami dovnitř, skoro po kotnících. Proto tolik operací, ortopedi se mi je snažili srovnat, ale neúspěšně. Tedy dodnes si myslím, kdybych se nedostal do špitálu v Ostrově nad Ohří, tak bych si zhruba třináct operací a tři roky života ušetřil. Dali mi za pravdu i ortopedi na Bulovce. Řekněte sami, když vám více než po třech letech útrap a bolestí a na chodidlech máte smradlavé dekubity, řekne jeden s ortopedů. NAJDĚTE SI JINÉ PRACOVIŠTĚ MI NA TO NESTAČÍME. NO NENAŠTVALO BY VÁS TO? MĚL JSEM ZE VŠEHO POCIT, ŽE JSEM PRO DOKTORY POUZE STUDIJNÍ MATERIÁL, KUS MASA ZA KTERÉ ŠPITÁL DOSTANE PĚKNÉ PENÍZE! DNES JSEM JIŽ PŘESVĚDČEN, ŽE KDYBY MNE DR. KAPLAN NEPOSLAL DO OSTROVSKÉ NEMOCNICE, TAK NOHY JEŠTĚ MÁM!!! NEZÁVISLE NA SOBĚ SE MNOU SOUHLASILI JIŽ DVA ORTOPEDI.

Ostatní operace dělali na ortopedii na Bulovce, snažili se předělat to na co nestačili v Ostrově. Největší překvapení pro mne bylo, když jsem se vzbudil z první operace. Noha nebyla v sádře, ale v zevním fixátoru. Takto se vše třikrát lépe hojí a tolik to nebolí. Navíc nohu ve fixátoru můžete sprchovat a pravidelné vlažná sprcha hojení podstatně urychlí. V Ostrově vždy dali nohu po operaci do sádry a většinou po dvou, až třech dnech my do sádry museli udělat okénko zhruba šest krát devět cm. Když ho otevřely, byla pod ním černá nekrotycká tkáň a po vyčištění byla vidět kost na kotníku. Vždy to trvalo hrozně dlouho než se to zhojilo, každý den my museli lžičkou odstraňovat nekrózu. Pomalu jsem patříval v Ostrovaké nemocnici k inventáři. Místo slibovaných tří týdnů jsem tam byl vždy třičtvrtě roku. Přišel jsem i o práci, kterou jsem měl moc rád a o mnoho peněz. Člověka by to tak neštvalo, ale to by tam nejprve museli vědět co dělají. Když si představím tolik zbytečného času, bolestí, útrap a když jsem šel domů, tak jsem byl závislý na opiátech. S mou diagnozou mám třikrát větší citlivost než zdravý člověk a třikrát hůře se vše hojí. Vlastně dodnes jsem na opiátech, protože se začali ozývat bolesti mé nemoci.
Jek jsem vždy říkal, nejúspěšnější operaci udělali na Bulovce a to v pořadí třicátou a byla to amputace pravé nohy, pod kolenem. Pamatuji si, jak jsem se strašně bál, jestli s mou nemocí se ještě vůbec postavím a udělám nějaký krok. A udělal, začal jsem chodit, bez opory za necelých devět týdnů po amputaci.
Poslední operaci a to apmputaci levé nohy, kterou jsem chtěl od začátku amputovat pod kolenem my dr. Kaplan dlouho rozmlouval. Říkal že nejlepší pro mne bude amputace jen chodidla. Tak jsme na to do Varů zavolali specialistu Mudr. Pilnáčka. Na operaci se šli dívat všichni ortopedi z nemocnice, aniž by mne o tom informovali a byl jsem opět studijní materiál. Dnes mám s toho takový pocit, že tu amputaci dělali jen aby se na mně mohli učit. Protože jak jsem předpokládal mám na pahýlu dekubit. Vlastně obě amputace se dělali, kvůli tomu, že jsem měl na chodidlech dekuity. Mé překvapení bylo, když mne po uzdravení p. Doktor požádal o zaplacení cestovních výloh pro vážného specialistu ve výši 5000kč. Nevím proč se na to nesložili ortopedi kteří se na mě učili.
DNES JSEM JIŽ PO DALŠÍ OPERACI A AMPUTOVANÝ PAHÝL MUSELI ZNOVU OTEVŘÍT. DOST MNE ZARAZILO, KDYŽ MI LÉKAŘ PO OPERACI ŘEKL, ŽE KOST NEBYLA HLADKÉ, ASI DOBŘE OBROUŠENÁ. PROTO SE TAM STÁLE TVOŘIL BOLESTIVÝ DEFEKT. ASI MÁM V ŽIVOTĚ SMŮLE, PROTOŽE VŽDY KDYŽ MNE OPERUJÍ NĚCO SE POKAZÍ. MOMENTÁLNĚ PO TÉTO POSLEDNÍ OPERACI MARODÍM JIŽ SEDMÍ MĚSÍC. JE TO PRO TO, ŽE JSEM DO OPEROVANÉ RÁNY DOSTAL TŘIKRÁT PO SOBĚ ZÁNĚT CO DODAT???!!!
JSEM VÍCE NEŽ TŘI ČTVRTĚ ROKU PO OPERACI LEVÉHO PAHÝLU. MOHU ŘÍCT ŽE OPERACE BYLA ZBYTEČNÝ, PAHÝL JE ZNOVU OTEVŘENÝ.
DOKTOŘI ODVEDLI SVOU PRÁCI , ALE ASI ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ!!!!

Chtěl jsem tyto stránky udělat, také hlavně kvůli tomu, aby ti kteří, budou bohužel muset na amputaci se mne mohli na cokoli zeptat , aby se nemuseli bát, jako jsem se bál já před první amputací!!! Klidně zavolejte na 774552757, nebo napište na davlatelpaz@sezmam.cz, rád vám na vše odpovím.
V LETOŠNÍM ROCE JSEM SE KONEČNĚ DAL TROCHU DOHROMADY, NECHAL JSEM SI UDĚLAT NOVÉ PROTÉZY. ZAČAL JSEM CHODIT DO POSILOVNY A CHCI SE VYDAT NA CESTY NA HORSKÉM KOLE NA OKRUHY KOLEM KARLOVÝCH VARŮ A LÁZEŇSKÝMI LESY. CHCI VŠEM DOKÁZAT, ŽE TAKTO POSTIŽENÝ ČLOVĚK MŮŽE ZDRAVĚ ŽÍT I SPORTOVAT. POKUSÍM SE VŠE REALIZOVAT TAK, ABY JSTE DÍKY WIFI KAMEŘE MOHLI BÝT NA CESTÁCH SE MNOU ON LINE. ZÁLEŽÍ NA TOM, JESTLI SEŽENU DOSTATEK SPONZORŮ. SPONZORŮ NEJEN NA TO, ABYCH MOHL VYJET NA HORSKÉM KOLE. POKUD TO PŮJDE, MOC RÁD BYCH TÍM FINANČNĚ PODPOŘIL PROTETIKU V ÚSTÍ NAD LABEM.


Ideální pro každého amputáře by byla čtyřkolka je to úžasné vozítko, které, bych doporučil každému, kdo má amputaci viz foto. Moc rád jsem chodil chytat ryby a také rád fotografuji v přírodě, ale teď po druhé amputaci mi to dělá trochu problémy a právě k tomu by bylo úžasné tohle vozítko. Dostanete se s ním skoro úplně všude a jste vlastně skoro soběstační. Jízdu na něm jsem si vyzkoušel, tedy na jiném tipu, jelo to rychlostí 19km/hod a na jedno dobytí ujelo 39km/h je to můj velký sen.



VE SVÉM ŽIVOTĚ BYCH MOC RÁD DOKÁZAL PÁR VĚCÍ A SNAD DÍKY MÉMU SPONZOROVI TO DOKÁŽU. MOC PROSÍM POKUD MÁTE RÁDI ZNAČKOVÉ SPORTOVNÍ ZBOŽÍ, TAK ZDE JE RÁJ PRO VÁS A MOHU UJISTIT, ŽE LEPŠÍ VÝBĚR A CENY NIKDE JINDE NENAJDETE!!
http://www.fdsport.cz/
ELEKTRONICKÁ ČTYŘKOLKA PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ (nejsem si jist, jestli jí nedělají i s normálním motorem, samozřejmě s omezovačem rychlosti)