Něco o amputaci a protézách:Osobní stránka na adrese: nohyfuc.eu

Něco o amputaci a protézách

Chtěl bych vám ukázat, jak amputace vypadá na obrázcích zde je o dost složitější amputace s fixací. Abych řekl pravdu, tak amputace levého chodidla skoro nebolela, nevím proč, ale asi netrefili žádný nerv. Jen jsem udělal velikou chybu a to, že jsem důvěřoval doktorovi a nenechal si amputaci udělat, až pod kolenem, kterou jsem od začátku chtěl. Teď mám trochu problémy s protézou, protéza nedrží tak dobře foto. č. 2., jako ta druhá foto č3. (silikonový návlek k protéze) a 4. Na tento tip amputace se nedá udělat protéza za silikonovým návlekem dole s čepem foto č.3, která je pohodlná a nejsou s ní skoro žádné problémy foto. č 4..
U protézy na fotce č.2 si člověk musí dávat pozor na otlaky foto č. 1 než si vyjdete, musíte pořádně zkontrolovat, postavení pahýlu v protéze, stačí odchylka jen o malý kousek a otlak je během chvilky na pahýlu a pak má tendenci se tvořit stále.
Na fotce č. 6.7. je právě moje amputace levého chodidla s fixací, vyfotil jsem jí v rychlosti mobilem, při převazu. Doktor ještě nohu přeřízl nadvakrát, nad patou a pootočením kosti se snažil srovnat celou nohu, protože, před tím měla pata tendenci se stáčet dovnitř, tak že jsem před tím chodil jako tučňák. NOVÁ FOTKA Č 8 JE MOJE MOMENTÁLNÍ SITUACE C PAHÝLEM, KDY MI HROZÍ AMPUTACE. PROTOŽE POKUD SI SÁM NEOŘEŽU NEKRÓZU SKALPELEM, TAK MI TO NEUSTÁLE PÁCHNE A OPRAVDU TO NENÍ NIC PŘÍJEMNÉHO.



Každou amputaci my prováděli jinde, první na Bulovce a druhou zde v K. Varech. Vždy po ukončení hospitalizace, jsem se nechal převézt do Ústí nad Labem . Je tam jedinečná protetika se skvělým systémem výroby protéz, Zde vás po amputaci hospitalizují, zhruba na tři až čtyři týdny, a na míru vám vyrobí protézu.
První dny vám vezmou míry na protézu a rehabilitují s vámi. Je tam vybavená tělocvična a rehabilitační oddělení. Většinou během prvního týdne je protéza na hrubo hotová a po vyzkoušení se vše zkonsultuje s panem protetikem, který vám jí do čtrnácti dnů vyladí téměř k dokonalosti. Na rehabilitačním oddělení vás s sní, den po dni pomalu naučí chodit, naučí vás, jak se o protézu starat a také hygienu s protézou.
Já osobně jsem odcházel po svých a z dobrou náladou, když jsem přijel domů a vystoupil ze sanitky po svých, tak nikdo nevěřil, že mi uřízli nohu.
Na Ústecké protetice je opravdu skvělý personál, všichni jsou na vás velmi milí, jsou vstřícní a řekl bych, že cítí s námi. Byl to pro mne opravdu veliký kontrast, oproti všem nemocnicím, kde jsem za celý svůj život byl ,zhruba patnáct let hospitalizací. Asi pro to na Ústeckou protetiku, jezdím stále moc rád.

JAK JSEM JIŽ PSAL NA STRANĚ PŘED, PTEJTE SE NA COKOLI - davlatelpaz@seznam.cz, tel. číslo: 774552757.



Přidal jsem pátý obrázek obr. č. 5. Takto jsem dopad, když jsem měl protézu nasazenou tři dny v kuse, byl jsem na zájezdu. Pahýl byl samý puchýř. Pokud se vám to stane, pahýl umyjte antibakteriálním mýdlem a sprchujte ve vlažné vodě, aspoň pět, šest minut to, vždy po hodině opakujte a nechte odpočívat. Druhý den by mělo být vše v pořádku, alespoň u mne to tak probíhá. Hlavně puchýře nepropichujte do druhého dne se ztratí sami !!!!!
PŘIPRAVUJI DALŠÍ STRÁNKU S DOTAZY A ODPOVĚĎMA NA KTERÉ JSTE SE MNE PTALI V POSLEDNÍCH DVOU MĚSÍCÍCH.
_____

DRŽTE MI PALCE, DNE 23. 7. 2013 NASTUPUJI DO NEMOCNICE V K.VARECH NA OPERACI. ZDE MI PODLE DOPURUČENÍ P. PRIMAŘKY TÁBORSKÉ BUDOU DĚLAT OPERACI LEVÉHO PAHÝLU, OBRÁZEK ČÍSLO OSM.
TÍMTO BYCH CHTĚL P. PRIM. TÁBORSKÉ Z CELÉHO SRCE PODĚKOVAT ZA TO JAK SE O MNE FANTASTICKY STARÁ, MOC VÁM DĚKUJI !!!!!
_____
OPERACE PROBĚHLA DNE 24. 7. 2013 A AŽ ZATÍM DODNES 4. 8. SE VYVÍJÍ V CELKU ZDÁRNĚ ZA ČEŽ BYCH CHTĚL PODĚKOVAT DR. NEUBAUEROVI, KTERÝ OPERACI PROVEDL V KARLOVARSKÉ NEMOCNICI. TAKÉ P. PRIMAŘI ŠVECOVI A OSTATNÍM ORTOPEDŮM. VELMI MNE POTĚŠIL PŘÍSTUP CELÉHO PERSONÁLU ODDĚLENÍ CHIRURGIE B NA KTERÉM JSEM BYL HOSPITALISOVÁN. VŠEM OPRAVDU MOC A MOC DĚKUJI ZA JEJICH OCHOTU, VELKOU VSTŘÍCNOST A PROFESIONALITU.
+++++
TAK DNES VÍCE NEŽ PO PŮL ROCE JDU NA DALŠÍ OPERACI NA ORTOPEDII JE 20.1.2014 DOCELA SE TAM TĚŠÍM, PROTOŽE JE TAM SKVĚLÝ PERSONÁL A SESTŘIČKY JSOU MOC HODNÉ.
TATO OPERACE JE JEDNODUCHÁ JE TO SNESENÍ HYPER KERATÓZY. TO JE SILNÁ VRSTVA KŮŽE, KTERÁ SE MI NA PAHÁLU UTVOŘILA, KDYŽ JSEM MARODIL A NECHODIL. POKUD TO PŮJDE DOBŘE, TAK JSEM PŘÍŠTÍ TÝDEN NA KOLE!!!
+++++

NAKONEC MŮŽETE SAMI POSOUDIT OBRÁZEK Č. 8, COŽ BYL PŘEDOPERAČNÍ A OBRÁZKY Č. 9. A 10. COŽ JSOU JIŽ POOPERAČNÍ.

ORTOTIKA - PROTETIKA V ÚSTÍ NAD LABEM JE NEJLEPŠÍ, PROTO VÁM ZDE NAPÍŠI KONTAKT
http://www.ortotika-protetika.cz/
mailto:ortotika-protetika@volny.cz


Potvrdit přečtení
PROTÉZA, KTEROU MY DĚLALI PO AMPUTACI CHODIDLA. NENÍ TAK POHODLNÁ, JAKO TA DRUHÁ.
TOHLE JE SILIKONOVÝ NÁVLEK S ČEPEM, CÍTÍM SE V NĚM OPRAVDU POHODLNĚ.
PROTÉZA K NÁVLEKU S ČEPEM, ČEP SE ZASOUVÁ DO TÉ ČERNÉ DIRKY VEVNITŘ PROTÉZY A UVOLŇUJE, TÍM BÍLÍM ŠPUNTEM NA STRANĚ PROTÉZY
Pozor, taklhle jsem dopadl, když jsem měl na sobě protézu tři dny.
Amputace mého levého chodidla
JEŠTĚ JEDNO FOTO AMPUTACE
MOMENTÁLNÍ SITUACE PŘED OPERACÍ Č 8.
POOPERAČNÍ OBR. Č. 9.
POPERAČNÍ Č. 10
momentální stav, skoro dva měsíce po operaci